Divle obruk peyniri nasıl açılır ve nasıl saklanır
Divle obruk peyniri nasıl açılır ve saklanır
Divle Obruk Peyniri’nin açılması
Divle Obruk Peyniri size ulaştığında deri tulum'u komple streç film ile sıkıca sarmanızı öneriyoruz.
2 - Daha da önemlisi ise deri tulumun içindeki nemin korunarak uzun süre aynı lezzetini koruması içindir.
Divle Obruk Peynirini aşağıda görüldüğü gibi baş kısmından kesilerek açılmalıdır.
Sonra kesilen kısmın 4-5 noktasından aşağıya Doğru 3-4cm uzunluğunda kesikler atılır.
Kesilen kısımlardan deri dışa kıvrılarak açılır.
Tüketeceğimiz kadar kısmını alıyoruz.
Son olarak ta streç filme sıkıca sarıyoruz. (Eğer öncesinde streç filme sarılmışsa sadece açık olan kısmının sarılması yeterli olacaktır.)
Divle Obruk Peyniri’nin saklanması
Divle obruk peynirinizi buzdolabınızda iki şekilde saklayabilirsiniz.
1 - Teslim aldığınız peynirinizi öncelikle bir gün boyunca buzdolabınızda açık bir şekilde (herhangi bir poşet v.s. içine koymadan) bir gün süre ile bekletiniz. Ertesi gün streç filme sıkıca sararak buzdolabının normal kısmında uzun süre saklayabilirsiniz. Tüketeceğiniz peyniri de yine yukarıdaki anlattığımız şekilde açıp, tüketeceğiniz kadar kısmını aldıktan ve streç filme sardıktan sonra buzdolabınızın normal kısmında (4-6 Derece) Saklayabilirsiniz.
2 - Diğer yöntemimiz ise (Tavsiye etmiyoruz) deri tulumdan tamamen çıkartarak ve günlük tüketeceğimiz büyüklüklerde keserek buzdolabı poşetine koyup derin dondurucunuzda saklayabilirsiniz. Tüketeceğiniz zaman 1 gün önceden derin dondurucudan çıkartarak çözülmesini sağladıktan sonra tüketebilirsiniz.
Bu yöntemde peynir dondurulduğu için önceki saklama yöntemine göre lezzetinde bir miktar kayıp oluşmaktadır. Bu nedenle 1. yöntemi tavsiye ediyorum.
Dikkat!!! : Peynirinizi mutlaka buzdolabında veya buzdolabı seviyesinde ısısı olan ortamlarda saklayınız.
Tavsiye edilen tüketim süresi;
Divle obruk peynirini satın aldıktan sonra (ekim, kasım aylarında satın aldığınız varsayımı ile) yukarıda anlattığımız şekilde buzdolabında uygun koşullarda herhangi bir şekilde sıvıya temas ettirmeden ortalama 4-5 ay süreyle tüketebilirsiniz.
Afiyet Olsun...